Wat ging er mis in 2018?

Verminderde
Magie Crisis


 

Magie is niet iets statisch. Het heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld. De magiërs volgen deze ontwikkelingen en passen hun vaardigheden en spreuken daarop aan.

Vroeger werd er gebruikgemaakt van een magische taal, maar in de loop van de tijd kregen de mensen meer en meer inzicht in het gebruik van magie, en konden ze ook zelf spreuken maken met dezelfde effecten. Het principe was dat hoe meer woorden de spreuk bevatte hoe sterker het magische effect was. Het voordeel hiervan was, dat mensen hun eigen spreuken konden gebruiken, wat natuurlijk veel beter te onthouden was.

Maar rond oktober 2018 begon er iets te veranderen. De spreuken leken minder goed te werken. Het begon met de lange spreuken die veel energie kostten en van een hoog niveau waren. Niet iets wat vaak in het dagelijkse leven voorkwam. Daardoor merkte de gewone magiër er nog niet veel van.

Magisch boek

De eerste keer waarvan het bekend is dat het misging is een ongeluk van Professor Du Nord. Hij raakte gewond tijdens één van zijn expedities. Toen hem werd gevraagd hoe dat kwam, gaf hij aan dat het erop leek dat de spreuk, die hij gebruikte om de minotaurus, die hij aan het bestuderen was, op afstand te houden, niet werkte. Hij werd niet geloofd.

Maar in de maanden die daarop volgden gingen er steeds minder spreuken niet meer werken. Dit viel vooral op in ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen, waar simpele reinigingsspreuken geen effect meer hadden. Ook de Combattanten kregen steeds meer moeite met het oppakken van criminelen.

Er ontstond onrust omdat complotdenkers beweerden dat er mensen waren die zoveel magie voor zichzelf hielden, dat er tekorten ontstonden. Aangezien magie zo’n groot onderdeel van het dagelijks leven was, vielen veel dingen stil en raakten de bewoners van Magisch Nederland in paniek. Toch leek de magie niet helemaal weg. Rituelen, magische dranken, remedieën en giffen werkten nog wel. Alleen spreuken leken het niet meer te doen.

Om de bevolking gerust te stellen gaf minister-president Merdue een toespraak die in heel Magisch Nederland was te zien. Hij verscheen op alle spiegelende oppervlakken, en luidde op deze manier het protocol “Verminderde Magie” in. De opname is vastgelegd en kan nog steeds teruggekeken worden. (Zie hieronder).

Omdat er veel processen stil waren komen te liggen moesten er drastische maatregelen genomen worden om te voorkomen dat er tekorten op zouden treden. Zo ging voedsel op de bon, kregen Combattanten normale wapens en werden werklozen ingezet in sectoren waar extra menskracht nodig was.

In de tussentijd werden er allerlei commissies opgericht om uit te zoeken wat er nu precies aan de hand was. Ze ontdekten dat de manier van spreuken doen de oorzaak was. Op de een of andere manier werkten de zelfgemaakte bewoordingen niet meer. De geleerden gingen op zoek naar de oude incantaties, maar veel daarvan waren in de loop van de tijd verloren gegaan. Door grondig onderzoek ontdekten ze uiteindelijk een document van een magiër uit een ver verleden, en aan de hand daarvan is het hen gelukt om veelgebruikte spreuken weer te herstellen. De commissieleden blijven verder speuren om te zien of ze de opbouw van de incantaties begrijpen en op die manier mogelijk ook andere spreuken af kunnen leiden.
 

Toespraak minister
Kijk hier de toespraak van minister president Merdue terug

Blijf op de hoogte van nieuwe evenementen

Wij publiceren regelmatig nieuwsbrieven waarin alles wat er leeft binnen de vereniging aan bod komt. Als je op de hoogte wil blijven van nieuwe ontwikkelingen en als eerst mee wil krijgen wat er wanneer georganiseerd gaat worden, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

Klik hier om je aan te melden!