Header

Verminderde Magie Crisis

Verminderde Magie Crisis

Rond oktober 2018 begon de magie zich anders te gedragen. Hoe meer woorden er waren voor een spreuk, hoe slechter de spreuk het leek te doen. In eerste instantie had men nog niet door dat er een crisis voor de deur stond. De langere spreuken kostten meer energie en waren moeilijker om te leren, waardoor maar weinig mensen echt doorhadden dat er iets aan het veranderen was.

Het eerste ongeluk dat gebeurde was dan ook maar een klein ongeluk. Professor De Nord raakte gewond op een van zijn expedities. Hij meende zelf dat het kwam doordat zijn spreuk niet werkte, maar men wilde hem toen nog niet geloven.
Maanden daarna begonnen vaker gebruikte spreuken langzaamaan ook niet meer te werken. Dit werd het meest opgemerkt in de ziekenhuizen en gezondheidsinstanties, doordat zij niet meer simpel konden reinigen. Hierna ging het snel. De combattanten hadden moeite met het oppakken van criminelen en mensen begonnen elkaar te beschuldigen van het stelen van magie.

Magie is zo’n groot onderdeel van het dagelijks leven, dat Magisch Nederland in een paniek raakte toen dit allemaal niet leek te werken. Het raarste was nog dat niet alle magie weg was. Alleen de spreuken schenen het niet meer te doen. Rituelen, dranken, remedieën en giffen werkte nog wel gewoon. 

Minister president Merdue gaf een toespraak die door heel Magisch Nederland te zien was. Op elk spiegelend oppervlakte was te volgen hoe Merdue het protocol “Verminderde Magie” inluidde (opname hiervan is hieronder te vinden). Vanaf dat moment kwam voeding op de bon, kregen de combattanten normale wapens en konden werklozen via hun gemeentehuis helpen in de sectoren die extra hulp nodig hadden. In de tussentijd kwamen de knapste koppen bij elkaar om uit te vinden wat er met de magie was gebeurd.

Het bleek dat de manier van spreuken doen binnen afzienbare tijd was veranderd. Gelukkig zijn de Magisch Nederlanders een flexibel en inventief volk. Al snel kwam men erachter wat de incantaties inhielden, zo kon de bevolking weer magie bedrijven zoals voorheen. Helaas is er zelfs tot op heden zijn niet alle spreuken herontdekt, maar daar staat tegenover dat er ook nieuwe spreuken uit de doeken zijn gedaan.

Toespraak minister