Beleef, ervaar en leer magie op de

Academie der Toverkunsten


Vereniging Project M organiseert wizard LARP evenementen voor iedereen van 18 jaar en ouder.
Deze evenementen spelen zich af in Magisch Nederland, een schaduwstaat waarin magie
de normaalste zaak van de wereld is.

 

De Academie der Toverkunsten

De Academie der Toverkunsten werd in 1675, na een jaar van voorbereidingen, opgericht door Wendela Bicker de Witt, Caspar Carabas en Nienke Nieuwwegen in de buurt van de locatie waar nu de stad Bicker ligt. 

De school kent een lange en bewogen geschiedenis, maar heeft in de loop van de eeuwen veel betekend voor de opleiding van jonge magiërs. De Academie is niet groot -op dit moment biedt de opleiding plek voor zo’n 40 studenten- maar de kwaliteit van de lessen is altijd zeer goed geweest. Afgestudeerden hebben dan ook nooit moeite om een baan te vinden.

De Academie blijft met haar tijd meegaan en past haar curriculum aan aan de vraag van het moment. De studies die er nu gegeven worden zijn Alchemie, Combattisme, Elementalisme, Genezing, Kruidenkunde, Ritualisme en Zoölogie.

Naast studeren is het ook belangrijk dat studenten zich thuis voelen op de Academie. Daarom zijn ze verdeeld in vier afdelingen, die samen strijden voor de afdelingsbeker. Afdelingsgenoten komen samen, helpen elkaar met het huiswerk en nemen deel aan extracurriculaire activiteiten. Er is zeker wat strijd en concurrentie tussen de afdelingen, maar als het écht nodig is, werken ze net prima samen.

Academie der Toverkunsten
Een les drankenkunde


Ontdek de afdelingen

Nieuwe wegen sterrenbeeld Carabas sterrenbeeld Tarisai Sterrenbeeld De Witt sterrenbeeld

Nieuwe Wegen

Carabas

Tarisai

De Witt

Magische vakken

Ontdek onze magische vakken

Als je naar de Academie der Toverkunsten komt kun je verschillende vakken volgen.

Dit hangt af van welke studierichting je hebt gekozen. Daarnaast kun je vaak in je vrije uur nog een extra vak volgen als je daar zin in hebt.

MEER OVER DE VAKKEN

Studies aan de Academie

Alchemie

Alchemie

Een Alchemist kan met verschillende componenten, waaronder kruiden, metalen, organische en anorganische stoffen zeer sterke dranken brouwen. Deze dranken hebben hetzelfde effect als krachtige spreuken. De voorbereiding die het maken van dranken kost betaalt zich driedubbel terug tijdens stressvolle situaties, waar er altijd te weinig magische energie lijkt te zijn. De sterkste alchemisten kunnen zelfs een corpus, extra lichaam van henzelf, maken waar ze tijdelijk hun bewustzijn in kunnen overbrengen.
Combatisme

Combatisme

De Combattanten zijn de frontlinie tegen gevaar in Magisch Nederland. Gewapend met hun toverstok en training verdedigen ze onschuldige burgers en sporen ze misdadigers op. Geen situatie is te beangstigend als er levens op het spel staan.Combattanten weten zichzelf te verdedigen in de strijd en daarnaast kunnen ze rake klappen uitdelen. Veel van de combatisme studenten stromen na de studie door naar het Combattantenbureau Magisch Nederland.
Elementalisme

Elementalisme

Elementalisten zijn meesters over de vier elementen, die overal in de wereld te vinden zijn. De krachten van de elementalist zijn dus ongeëvenaard. Of het vermenging is met lucht, verstevigen met aarde, vernietigen met vuur of kennis vergaren via water, deze magiërs kunnen het allemaal. Later kunnen ze gaan werken voor het College der Elementen, maar ook voor andere werkgevers, omdat de elementen aan de basis liggen van iedere vorm van magie.
Genezing

Genezing

Een Genezer is gespecialiseerd in het redden van gewonde of zieke mensen. Ze kunnen simpele wonden vrij eenvoudig genezen. Later leren ze ook diagnoses stellen en de 4e jaars kunnen zelfs opereren. Dankzij hun enorme kennis over het menselijk lichaam kunnen ze normalen en magiërs van de meeste kwalen afhelpen. Na hun studie op de Academie der Toverkunsten ligt een carrière als Staatsgenezer in het verschiet.
Kruidenkunde

Kruidenkunde

Studenten met de studie kruidenkunde leren over de organische wereld en hoe ze deze kunnen gebruiken. Door ogenschijnlijke simpele materialen te verzamelen, te bewerken en te verwerken kunnen Kruidenkundigen magische effecten laten gebeuren dankzij drankjes en andere brouwsels. Hogere jaren zijn zelfs in staat om planten op bevel te laten groeien.
Ritualisme

Ritualisme

Ritualisme is de meest mystieke vorm van magie, want het laat zich niet vangen in incantaties of magische voorwerpen, maar deze kunnen wel worden gebruikt tijdens een ritueel. Ritualisten zullen tijdens hun studie leren hoe rituelen werken en hoe ze deze zelf kunnen uitvoeren en opzetten. Het begrijpen van rituelen opent de deuren van de geest-beïnvloeding en het maken van magische barrières.
Zoologie

Zoölogie

Zoölogie bestudeert het dierlijk leven van de magische wereld. De meest praktische manier van bestuderen is het imiteren van deze wezens, dus leert een student zoölogie al snel hoe dit met magie te doen is. Deze tijdelijke imitaties zijn ook nog praktisch in gevaarlijke situaties of expedities naar deze dieren. Gelukkig weet een goed opgeleide Zoöloog hoe deze verschillende dieren te benaderen zijn, waardoor het vaak genoeg niet nodig is om defensief te handelen.

Blijf op de hoogte van nieuwe evenementen

Wij publiceren regelmatig nieuwsbrieven waarin alles wat er leeft binnen de vereniging aan bod komt. Als je op de hoogte wil blijven van nieuwe ontwikkelingen en als eerst mee wil krijgen wat er wanneer georganiseerd gaat worden, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

Klik hier om je aan te melden!