Wat is LARP?
En wat is Wizard-LARP?


Vereniging Project M organiseert wizard LARP evenementen voor iedereen van 18 jaar en ouder.
Deze evenementen spelen zich af in Magisch Nederland, een schaduwstaat waarin magie
de normaalste zaak van de wereld is.

 

 

 

Wat is LARP?

LARP (Live Action Role Play - een rol of karakter spelen in een levend rollenspel) is een spel waarin je een (vaak zelfverzonnen) rol speelt in een setting die nog het meest lijkt op improvisatietheater zonder publiek en zonder theatergebouw. De locaties variëren van scoutingterreinen met tenten tot verenigingsgebouwen, kastelen, (cruise)schepen, of monumentale gebouwen. 

Een spelleiding heeft een wereld en rode draad bedacht voor een verhaal, maar hoe dat verhaal in detail gaat lopen weet niemand vooraf. Spelers beïnvloeden, door hun daden en plannen, een groot deel van wat er gebeurt. Dit levert prachtige scènes, plottwists en ontwikkeling van je personage op. Anders dan in het theater ben je zelf de regisseur over jouw personage en diens daden richting de wereld, de spelers en figuranten.

Wizard-larp
Wizard LARP

De setting van Project M speelt zich af in Magisch Nederland. Daarbij richten we ons meer op het ontdekken en oplossen van problemen en puzzels en roleplayen dan op vechten (met wapens). Toch veroorzaakt ook in deze wereld een actie vaak een reactie en kunnen dingen die jouw personage bedenkt of doet consequenties hebben. En dit kan heel anders lopen dan je misschien had verwacht. 

Dat bepaalt de Spelleiding. Zij kennen de wereld, het regelsysteem en de (verborgen delen van de) verhaallijn en bepalen aan de hand hiervan wat er gebeurt. De spelleiders nemen niet deel aan het verhaal en worden door de spelers en figuranten genegeerd alsof ze lucht zijn, behalve als ze iemand een aanwijzing of effect influisteren. Deze mensen zijn herkenbaar aan de blauwe of gele band die ze om hun arm dragen.Meedoen zonder LARP ervaring

De setting van Project M is redelijk overzichtelijk. Als nieuwe deelnemer kom je op de Academie zonder heel veel vaardigheden, dus je kunt zowel buiten als binnen het spel langzaam aan de wereld wennen en je spreuken en vaardigheden leren. We werken niet met XP of andere vorm van vaardigheidspunten. Als je minstens 50% van je lessen hebt gevolgd, verkrijg je de vaardigheden of spreuken die bij de door jou gekozen opleiding horen. 

Daarnaast kun je altijd op zoek naar extra uitdagingen. Volg bijles bij een van de docenten, sluit je aan bij een groepje dat op eigen gelegenheid aan het experimenteren is of ga op zoek naar een van de vele mysteries die de Academie der Toverkunsten rijk is.Blijf op de hoogte van nieuwe evenementen

Wij publiceren regelmatig nieuwsbrieven waarin alles wat er leeft binnen de vereniging aan bod komt. Als je op de hoogte wil blijven van nieuwe ontwikkelingen en als eerst mee wil krijgen wat er wanneer georganiseerd gaat worden, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

Klik hier om je aan te melden!