Header

Wizard LARP

Wat is LARP?

LARP, ofwel Live Action Role Play, is een improvisatie theaterspel waarbij de spelers ook de toeschouwers zijn. De spelleiding bedenkt van tevoren een wereld en rode draad van een verhaallijn, maar hoe het verhaal zich precies gaat ontwikkelen weet eigenlijk niemand. Dit geeft veel mogelijkheden tot het maken van goede scènes, plottwists, personage ontwikkeling, etc. Anders dan het theater ben je als speler zelf de regisseur van jouw personage en de reactie die deze kan hebben op de acties van andere spelers, figuranten of de wereld om hen heen.

De mogelijkheden in een wereld vol magie zijn bijna eindeloos. Helemaal bij Project M, waar we een magische setting neerzetten die meer te maken heeft met ontdekken en roleplayen en minder met het deel van LARP dat met wapens te maken heeft. 
Onthoudt wel dat actie reactie veroorzaakt en dat er consequenties kunnen zitten aan de dingen die jouw personage doet. Ook kunnen dingen soms anders uitpakken dan dat je deze vooraf denkt. Dit ligt in de handen van de Spelleiding die de wereld, het regelsysteem en de verhaallijn kennen. Zij zijn als het ware regisseur en scheidsrechter in een. De spelleiding is niet in het spel aanwezig en worden door spelers en figuranten genegeerd, alsof ze lucht zijn. Spelleiding is te herkennen aan de blauwe of gele band die ze om hun arm dragen.

 

Kan ik meedoen zonder LARPervaring?

Natuurlijk! Alle evenementen van Project M zijn toegankelijk voor mensen zonder LARP-ervaring. De beste manier om het te leren kennen is door het te ervaren. Als er hulp nodig is of als er vragen zijn dan staat er altijd iemand van de organisatie klaar om te helpen. Dit kan via mail of de Facebookpagina.