Header

In de krant

Ook Magisch Nederland heeft verschillende kranten, met elk hun eigen blik op de gebeurtenissen in de wereld. Lees hieronder wat ze te melden hebben.

De vooruitzichten van het nieuwe kabinet

maandag 15 februari 2021
Karel Brinkmann, Nieuws Exclusief

De eerste maand van het nieuwe kabinet onder Minister President Albrecht Merdue en zijn rechterhand Madelein Blaam is voltrokken. De fundering van de grootste plannen zijn van start gegaan. Het is de eerste keer dat het kabinet bijna volledig uit partijleden van de Partij voor Meer Magie bestaat en dit is goed terug te zien in de weg die het in heeft ingeslagen.

Lees verder...
ANIMALISTEN?!

zaterdag 9 januari 2021
Karel Kletter en Ronald Groentje, de Kolderkrant

Al sinds het begin van verhalen, bestaan er verhalen over de magiërs die in dieren kunnen veranderen en zijn roddels bekend over kleine animalistische groepen. Velen doen, ook nu nog, deze geruchten af als gekke ideeën en zeggen dat animalisten helemaal niet bestaan. Maar wij hebben nu het bewijs gevonden!

Lees verder...
Nieuwe Minister van Veiligheid

donderdag 24 december 2020
Amber Groenewoud, De Postduif

Met trots melden wij u dat de nieuwe minister voor veiligheid niemand minder is dan Maximiliaan de Witt. Alhoewel het overgrote deel van de ministerraad bestaat uit leden van de Partij voor Meer Magie, is dit een grote doorbraak voor de Partij voor Magisch Nederland. Eerder was al bekend gemaakt dat zowel de Vrije Hollandse Partij als de PvMNL beiden één minister mochten leveren als teken van goede wil.

Lees verder...
Kijkschermen voor Magisch Nederland

zaterdag 26 september 2020
Gerard Quantibus, Nieuws Exclusief
Nieuws_Exclusief

Met de onlangs gevormde coalitie brengt het Ministerie van Communicatie, Educatie en Onderzoek het volgende naar buiten: Zij streven naar het doel om de saamhorigheid van Magisch Nederland te bevorderen middels een vernieuwing en verbetering aan te brengen op de werking en verspreiding van kijkschermen. 

Lees verder...
Verdwenen barrière is het einde van de Academie der Toverkunsten

donderdag 10 september 2020
Ellis van Wonder, Goede Dag

Uit onderzoek van het CbMN blijkt dat de magische barrière om de Academie der Toverkunsten is verdwenen. Nu de geheimhouding van magie in gevaar is kan het zijn dat de geliefde Academie niet langer is toegestaan om te openen. Dit grote gevaar was al lang aanwezig, maar is tot nu toe goed verborgen gehouden. Een oplossing lijkt nog ver weg.

Lees verder...
Academie dubbel opgeschrikt

donderdag 20 augustus 2020
Roosmarijn Petter, De Postduif

7 jaar is voorbijgegaan sinds de dag dat heel Magisch Nederland werd getroffen door de schokgolf die door het land trok toen de oude Academie der Toverkunsten werd opgeblazen. De nieuwe Academie leek dit jaar na twee ietwat onrustige jaren voor het eerst een kalm jaar in te gaan onder de leiding van het nieuwe hoofd van de Academie, toen ook dit gebouw werd opgeschud door niet 1, maar 2 ontploffingen. 

Lees verder...
Nieuwe regering gevormd: Albrecht Merdue blijft president

zaterdag 1 augustus 2020
Karel Brinkmann, Nieuws Exclusief

Met 51% procent van de stemmen heeft de PvMM een overdonderende winst behaald van 36 zetels. Hiermee heeft de partij gekozen om geen coalitie te vormen en louter zelf te regeren. Albrecht Merdue zal wederom deze regering leiden. 

Lees verder...
Sjevs Spreukjes voor al uw spreuken

zondag 19 juli 2020
Advertentie, De Postduif

Vanaf heden zijn er kantoren van Sjevs Spreukjes geopend in Bicker, Ponderloo en Aarepoort. Komt langs voor uw alles wat u wilt van spreuken!

Lees verder...
Directeur Magische Handelsbank kruipt door het oog van de naald

zaterdag 4 juli 2020
Jennifer de Graaf, Goede Dag

Frederik de Koning wordt beschuldigd van fraude bij de Magische Handelsbank door advocaat Julian Verbeek. Deze rechtszaak is inmiddels al een tijdje aan de gang maar lijkt nu steeds meer vast te lopen. De andere rechtszaak over zijn huwelijk met Marie-Antoinette van Ponderloo lijkt wel voorspoedig te verlopen.

Lees verder...
Geslaagd jaar voor Academie

zaterdag 6 juni 2020
Lieke Nijveldt, De Postduif

Het derde jaar nadat de Academie der Toverkunst haar deuren opnieuw geopend heeft, is tot een einde gekomen. Onder het toeziend oog van de nieuwe hoofdmeester, de heer B. De Witt, heeft de Academie meer succes gekend dan de voorgaande jaren.

Lees verder...
1 2 »