Loyaliteit, traditie & rechtvaardigheid 

Afdeling De Wit

 

Studenten van De Witt over hun afdeling:

Binnen De Witt staan de kernwaardes loyaliteit, rechtvaardigheid en traditie centraal. 
Als een De Witt ben je betrokken bij je mede studenten binnen de afdeling en sta je samen sterk. Je kunt altijd bij elkaar terecht omdat we loyaal zijn naar elkaar en dus ook naar de afdeling.

Wij zijn rechtvaardig en zullen onrecht niet uit de weg gaan maar juist aan gaan. De Witt is een oude en machtige toverfamilie waar wij onze mooie naam aan te danken hebben. Bij onze afdeling is het traditie om ieder jaar een heer en mevrouw De Witt te kiezen om ons te vertegenwoordigen en te steunen. Wij als De Witt zijn een van de bouwstenen waar de Academie op rust en op kan vertrouwen als een rots in de branding. 
 

De afdeling

Banner de Witt

De studenten van de afdeling De Witt dragen de trouwe herdershond als hun symbool. Deze staat in blauw en wit op hun banier. De idealen van de afdeling zijn Loyaliteit, Traditie en Rechtvaardigheid. Het eerste afdelingshoofd was Wendela Bicker - de Witt, de initiatiefnemer en een van de oprichters van de Academie der Toverkunsten. 

De studenten van de afdeling De Witt zijn loyaal naar elkaar en kennen diverse tradities. Zo hebben ze binnen de afdeling al van oudsher een Vrouwe en Heer de Witt die het eerste aanspreekpunt voor hun medestudenten zijn. Deze afdeling is ook de enige die, afhankelijk van hun score voor de afdelingsbeker, toestemming heeft om rechtspraak te doen op de Academie.

Gelukkig is dat nog niet zo vaak nodig geweest, maar er is wel een aantal beroemde zaken bekend.

Kleuren de Witt


Blijf op de hoogte van nieuwe evenementen

Wij publiceren regelmatig nieuwsbrieven waarin alles wat er leeft binnen de vereniging aan bod komt. Als je op de hoogte wil blijven van nieuwe ontwikkelingen en als eerst mee wil krijgen wat er wanneer georganiseerd gaat worden, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

Klik hier om je aan te melden!