Header

De Witte Waterweg

De Witte Waterweg

De Witte Waterweg is het transportmiddel van Magisch Nederland. Tegen betaling kan men tussen steden reizen, maar ook binnen de stad zelf. Sinds kort kan zelfs post worden verstuurd via De Witte Waterweg. Hieronder is de kaart met connecties van De Witte Waterweg.

Kaart Witte Waterweg

1= Bicker, 2= Groenestein, 3= Ponderloo, 4= Gouberg, 5= Oostenwaard, 6= Roefok, 7= Rabassum, 8= Darlte, 9= Zeevenhoek, 10= Roerdijn
11= De Muy, 12= Den Hort, 13= Drimmeloord, 14= Aarepoort, 15= Tegedal, 16= Gunder, 17= Lupar, 18= Arnhem, 19= Apeldoorn, 20= Den Haag
21= Amsterdam

Historie

In 1993 is de Witte Waterweg voltooid. Deze is ontworpen door Joan de Witt. Via de Witte Waterweg is transport in Magisch Nederland makkelijker geworden.
In 1998 is het netwerk verder uitgebreid, waardoor ook west Magisch Nederland werd aangesloten. Ook werden groepsreizen mogen gemaakt. In 2001 is de eerste privé aansluiting gemaakt.

Hoe het werkt

Voor het transport is altijd stromend water nodig. Om mee te gaan hoef je alleen in het water te gaan staan. Dit water is meestal maar 2-10cm diep. Als in het water staat draai je met je toverstok om je heen en spreek je daarna de naam uit van je uitstapstation, terwijl je het water met je toverstok aantikt. De magie verbonden aan het water zorgt er voor dat je met het water mee versnelt.
Bij een lange reis komt de magiër in een ruimte met stoelen en tafels. Deze locatie is niet fysiek, schrijven is dus niet mogelijk. Deze ruimte is slechts een betovering om te zorgen dat de reis niet gaat vervelen. Alles wat je fysiek bij je had bij vertrek heb je, compleet hetzelfde, nog bij je bij aankomst.

Hoe lang het duurt

Het verplaatsen binnen een stad duurt meestal maar 5-30 seconden. De afstand tussen steden hangt af van de afstand, maar is minstens vijf minuten. De onderstaande reistijden zijn een indicatie.
Van Bicker naar Apeldoorn of Arnhem ben je vijf minuten onderweg. Van Bicker naar Groenestein of Ponderloo duurt tien minuten. Bicker naar Amsterdam duurt een half uur. Bicker naar Gouberg duurt 45 minuten. Om van Bicker naar Drimmeloord, Roerdijn, De Muy, Den Haag, Zeevenhoek of Tegedal te gaan kost meer dan een uur.

Privéstations

Het is ook mogelijk om een privéstation te laten aansluiten op de Witte Waterweg. Tot dit station hebben alleen geregistreerde personen toegang.

Post

De post over grote afstanden wordt door Magisch Nederland ook via de Witte Waterweg vervoerd. De postkantoren hebben hun eigen privéstation om de post op te kunnen versturen en te ontvangen. Van daaruit kan het naar het goede adres worden gestuurd.