Header

De Witte Waterweg

De Witte Waterweg

De Witte Waterweg is het transportmiddel van Magisch Nederland. Tegen betaling kan men tussen steden reizen, maar ook binnen de stad zelf. Sinds kort kan zelfs post worden verstuurd via De Witte Waterweg.

Klik hier voor de interactieve kaart van Magisch Nederland inclusief kaart van De Witte Waterweg

Historie

In 1993 is de Witte Waterweg voltooid na lange tijd van aanleg. Het uiteindelijke ontwerp is van Joan de Witt. Via de Witte Waterweg is transport in Magisch Nederland makkelijker geworden.
In 1998 is het netwerk verder uitgebreid, waardoor ook west Magisch Nederland werd aangesloten. Hedendaags wordt er nog steeds gewerkt aan de uitbreiding van het netwerk en het verbeteren van deze publiekelijke, doch veilige manier van transport door Magisch Nederland.

Hoe het werkt

Voor het transport is altijd stromend water nodig. Men stapt in een boot, waarna de medewerker de transportatie zal instarten. Het lijkt alsof de boot wordt meegenomen op de stroom, maar het is lastig om te begrijpen wat er precies gebeurd, omdat de zintuigen worden gedempt, wat redelijk desoriënterend kan werken. Er is alleen maar donker om naar te kijken, alle geluid wordt gedempt en het voelt alsof er een enorme g-kracht is. Gelukkig is ook het tijdsbesef verward tijdens de transportatie, waardoor het altijd lijkt alsof de rare ervaring maar kort heeft geduurd. Aangekomen op de bestemming is alles nog compleet hetzelfde als bij vertrek en kan men uit de boot stappen.

Hoe lang het duurt

Het verplaatsen binnen een stad duurt meestal maar 5-30 seconden. De afstand tussen steden hangt af van de afstand, maar is minstens vijf minuten. De onderstaande reistijden zijn een indicatie.

Van Bicker naar Groenestein of Ponderloo duurt tien minuten. Bicker naar Gouberg duurt 45 minuten. Om van Bicker naar Drimmeloord, Roerdijn, De Muy, Den Haag, Zeevenhoek of Tegedal te gaan kost meer dan een uur.

Privéstations

Het is ook mogelijk om een privéstation te laten aansluiten op de Witte Waterweg. Tot dit station hebben alleen geregistreerde personen toegang. Dit is gekoppeld aan de toverstok van de desbetreffende magiërs. Het is mogelijk om van privéstation naar privéstation te gaan, of van privéstation naar publieke stations of andersom.

Post

De post over grote afstanden wordt door Magisch Nederland ook via de Witte Waterweg vervoerd. De postkantoren hebben hun eigen privéstation om de post op te kunnen versturen en te ontvangen. Van daaruit kan het naar het goede adres worden gebracht door middel van de postbodes.