Lees meer over wat je allemaal kunt leren

Magische vakken


Vereniging Project M organiseert wizard LARP evenementen voor iedereen van 18 jaar en ouder.
Deze evenementen spelen zich af in Magisch Nederland, een schaduwstaat waarin magie
de normaalste zaak van de wereld is.

 

Als je naar de Academie der Toverkunsten komt kun je verschillende vakken volgen. Dit hangt af van welke studierichting je hebt gekozen. Daarnaast kun je vaak in je vrije uur nog een extra vak volgen als je daar zin in hebt.

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende vakken met daarbij de studies die ze in het curriculum hebben opgenomen.

Astronomie

Studies: Alchemie en Ritualisme

Tijdens astronomie, of sterrenkunde, wordt aandacht besteed aan alles wat met de sterren en andere hemellichamen te maken heeft. Zo zul je leren dat de stand van sterren, maan en/of planeten van invloed kunnen zijn op bepaalde rituelen, en dat bepaalde dranken alleen bij bepaalde maanstanden gebrouwen kunnen worden. Als de studenten het aandurven kan de professor ook verder gaan en vertellen over de voorspellende kracht van de sterren.

Betovering

Studies: Combatisme, Elementalisme, Genezing en Zoölogie

Bijna alle leerlingen op de Academie der Toverkunsten krijgen te maken met magische spreuken. Tijdens het vak betovering wordt uitgelegd hoe spreuken zijn opgebouwd en welke toverstaf bewegingen erbij horen. Verder wordt ook dieper ingegaan op de oorsprong, uitspraak en achterliggende theorie.

Cirkelmagie

Studies: Elementalisme, Genezing en Ritualisme

Tijdens de lessen van cirkelmagie leer je hoe je samen met anderen je magische energie kunt bundelen in een ritueel. Aan het begin van de eerste les wordt even kort verteld wat de basis van elk goed ritueel is en hoe je dit het beste uit kunt voeren. Daarna wordt verder ingegaan op één van de vele aspecten van het doen van rituelen, er wordt meer verteld over de theorie achter cirkelmagie en de studenten leren zelf rituelen opzetten of begeleiden.

Drankenkunde

Studies: Alchemie en Kruidenkunde

Voor de ervaren alchemist en kruidenkundige is het belangrijk dat zij precies weten hoe ze hun dranken moeten brouwen en welke (externe) factoren ze daarbij in het oog moeten houden. Tijdens de lessen drankenkunde leren de studenten diverse ingrediënten en materialen kennen. Ook zullen ze zelf dranken brouwen vanaf een recept. Is een drank erg ingewikkeld of gevaarlijk dan wordt deze wel bestudeerd, maar niet zelf gemaakt.

Droomkunde

Studies: Kruidenkunde en Ritualisme

Dromen kunnen veel zeggen over degene die ze droomt. Het is vaak een methode om dingen die je hebt meegemaakt te verwerken. Als je iets hebt beleefd wat op een goede of slechte manier indruk op je heeft gemaakt, zul je dat terugzien in je dromen. Bepaalde (terugkerende) elementen kunnen door een kundige dromenlezer uitgelegd worden en je zo helpen om je verleden beter te begrijpen. Ook met behulp van speel- of tarotkaarten of theeblaadjes kunnen droombeelden gevangen worden en iets vertellen over je verleden of toekomst.

Duelleren

Studies: Combatisme en Zoölogie

Combattanten en Zoölogen komen soms in situaties waarin ze direct gevaar kunnen lopen. Daarom worden ze getraind hoe ze in dat soort gevallen zichzelf kunnen beschermen. Dit gaat van het klassieke één tegen één duel tot confrontaties met groepen. Hoe stel je een goede verdediging op, hoe werkt een hinderlaag en hoe moet je vechten zonder magie?
Tijdens het theoriegedeelte wordt aandacht besteed aan gevechtstheorieën en tactieken die dan vervolgens tijdens het praktijkdeel worden uitgeprobeerd.

Eerste hulp bij Vervloekingen (EHBV)

Studies: Combatisme en Genezing

Als combattant loop je de kans om heksen of andere kwaadwillende magiërs tegen te komen die gebruik maken van verboden magie en je op die manier kunnen vervloeken. Het is belangrijk dat je dan weet hoe je dit kunt ontwijken of afweren. En een genezer moet deze vorm van magie kunnen herkennen en, waar mogelijk, op kunnen heffen. Daarom wordt eerste hulp bij vervloekingen ook al sinds jaar en dag aan studenten van deze opleidingen gegeven.

Geschiedenis van Magie (GvM)

Studies: Alchemie, Elementalisme, Kruidenkunde en Ritualisme

Magie is al zo oud als de mensheid en vroeger was het, in tegenstelling tot nu, ook een normaal onderdeel van het dagelijks leven van alle mensen. Geschiedenis van Magie neemt je mee op een reis door de tijd. Van de oude Egyptenaren tot de heksenjacht in de Middeleeuwen, van de Kelten tot de Verminderde Magie Crisis en de aanvallen van Lucentia. 

Herbologie

Studies: Alchemie, Genezing en Kruidenkunde

De kennis van kruiden en hun speciale eigenschappen is belangrijk voor veel magiërs, en dan met name voor alchemisten, genezers en kruidenkundigen. Tijdens herbologie leer je over deze nuttige planten en hoe je ze in kunt zetten bij het maken van drankjes, kruidenmengsels of vergiften. Ook krijg je informatie over hoe je de verschillende onderdelen van bepaalde planten kunt oogsten en wat daarvoor de juiste tijdstippen zijn.

Humaankunde

Studies: Alchemie, Combatisme, Genezing, Kruidenkunde, Ritualisme en Zoölogie

Tijdens de les humaankunde komen alle vormen van humanoïden aan bod. Het heeft op bepaalde punten wel raakvlakken met monsterologie, al zullen de lessen zich beperken tot mensachtigen zoals centauren, satyrs, vampiers en weerwolven. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de magische mens en het verschil tussen hen en normalen. Dit gaat dan zowel over lichamelijke kenmerken als over leefgewoonten en cultuur.

Monsterologie

Studies: Combatisme en Zoölogie

Tijdens de lessen van monsterologie komen allerlei niet humanoïde monsters, dieren en andere wezens aan bod. Het zwaartepunt ligt op magische wezens. Er wordt aandacht besteed aan de levenscyclus, omgeving en gewoonten, maar ook aan de zwakke plekken van gevaarlijke wezens. Soms wordt aan de hand van een casus een probleem met een magisch wezen aangesneden en is het aan de studenten om een goede oplossing te vinden.

Runenleer

Studies: Elementalisme en Ritualisme

Tijdens deze lessen leer je naast runen ook informatie over andere geschriften. Al zolang de mens kan schrijven worden woorden en tekens gebruikt om magie vast te leggen en informatie erover door te geven. Tijdens runenleer wordt uitgelegd hoe dit gebeurde en nog steeds gebeurt, wat de betekenis is van verschillende runen en andere tekens, hoe je ze kunt gebruiken tijdens rituelen en andere magie en waar je op moet letten als je dat doet.

Transfiguratie

Studies: Alchemie, Elementalisme en Zoölogie

Een van de meest tot de verbeelding sprekende vormen van magie is transfiguratie. Hoeveel normalen zijn niet bang dat ze door een tovenaar in een kikker veranderd gaan worden. En hoeveel magiërs zijn niet bezig geweest met het omtoveren van metaal naar goud. Tijdens de lessen transfiguratie komen alle aspecten van dit vak aan bod, van behoud van massa en energie via elementaire veranderingen naar het omtoveren van mensen en dieren.Blijf op de hoogte van nieuwe evenementen

Wij publiceren regelmatig nieuwsbrieven waarin alles wat er leeft binnen de vereniging aan bod komt. Als je op de hoogte wil blijven van nieuwe ontwikkelingen en als eerst mee wil krijgen wat er wanneer georganiseerd gaat worden, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

Klik hier om je aan te melden!