Header

De hoofdstad van Magisch Nederland

Bicker 


 

Bicker is de bruisende hoofdstad van Magisch Nederland. Met 49.000 inwoners is het ook de grootste stad van het land. Het ligt in een bosrijke omgeving, in het gebied dat voor Normalen bekend staat als Nationaal Park Veluwezoom. Naast diverse winkels, parken en scholen staan er ook de hoofdkantoren van de Verenigde Ministeries en het hoofdkantoor van Combatantenbureau Magisch Nederland.

De hoofdstad Bicker bestaat uit een aantal wijken. Deze zijn sterk afgebakend door de plaats van de vroegere muren en de wegen die toen naar de poorten leidden. In de buitenste cirkel liggen de wijken Terheijde, West-Bicker, Alkanthout, Wieverdal, Oost-bicker en Herderswijk. In de binnenste cirkel zijn dat het Kabouterkwartier, het Academiekwartier, Bergendal, Gildenkwartier, Oostpoort en Witterburgh. In het midden ligt het Centrum. 

Oud Biker
Historie

De historie van Bicker gaat vele eeuwen terug. De stad bestond zelfs al eerder dan Magisch Nederland. Volgens de verhalen vindt de plaats haar oorsprong in de zeventiende eeuw. Omdat het eerste gebouw van de Academie der Toverkunsten zich in de buurt van de stad bevond nam het bevolkingsaantal in die tijd sterk toe.
Toen de stad ongeveer duizend inwoners had werd de eerste stadsmuur gebouwd. Deze muur was betoverd, waardoor het voor Normalen erop leek dat het bos gewoon doorliep en er geen stad was. Overblijfselen hiervan zijn her en der nog te vinden in het centrum. Ongeveer honderd jaar later werd een nieuwe muur gebouwd, om meer ruimte te maken. Rond 1930 was ook die ruimte te klein geworden en begon men buiten de stadsmuren wijken te bouwen. Vlak na de tweede wereldoorlog werd de huidige verdedigingslinie aangelegd, een barrière die voor het eerst alleen uit magie bestond.
Bicker heeft tijdens de eerste opkomst van Lucentia het meest te verduren gehad van deze organisatie. Zo zijn er toen huizen verwoest en gebouwen in brand gestoken. De dreiging was groot en werd alleen maar erger naarmate Lucentia agressiever werd. Na de verwoesting van de Bicker Bibliotheek werd de avondklok ingevoerd. Na de overgave van Lucentia keerde de rust terug.
Zie ook Geschiedenis van Magisch Nederland

Winkels

Het centrum van Bicker heeft een aantal winkelstraten. Natuurlijk zijn er ook winkels buiten het centrum, maar die in het centrum zijn het bekendst. Ook zijn er diverse uitgaansgelegenheden in de stad. Ook is de Bicker Bibliotheek weer operatief, maar helaas is de huidige collectie wel een stuk kleiner dan voor de verwoesting.

Toverstokwinkels

De meeste mensen zullen hun toverstokken kopen bij Toverstokmagazijn. Dit is de grootste winkel, wat betekent dat je er eigenlijk altijd wel een geschikte toverstok kunt vinden. Met zo'n assortiment is het wel logisch dat het wel een tijd kan duren voordat de juiste stok wordt gevonden, vooral de eerste keer. Een sessie duurt meestal een half uur tot een uur. Tussen vier en vijf uur in de middag is het inloopuur, daarbuiten moet je een afspraak maken.
Als je geen zin hebt om te wachten kun je langs Grünwold Express gaan. Hier kan je gewoon naar binnen lopen en nog geen tien minuten later weer buiten staan met een nieuwe toverstok. Dit is sterk af te raden voor iedereen die niet precies weet wat voor soort toverstok bij diens persoonlijkheid past, want een verkeerde toverstok kan nadelig uitpakken bij het beoefenen van magie.
Om dit te voorkomen kun je hun andere vestiging, Grünwold Expert bezoeken. Hier nemen de medewerkers alle tijd om te proberen de perfecte stok voor je te vinden. Als deze niet op voorraad is wordt deze op maat voor je gemaakt. Zij beschikken dan ook over een ruime collecte met de meest unieke stokken, en dat is te merken aan het prijskaartje. Daarentegen weet je dan ook zeker dat je de meest perfecte stok bezit.

Kledingwinkels

Er zijn genoeg kledingwinkels in de straten van Bicker. Voor de gewone doordeweekse kleding kun je altijd terecht bij H&H (Hansen en Hermans) of bij TK(ToverKleding). Hier hangen verschillende maten kleding in de rekken. Deze kun je passen en gelijk meenemen nadat je betaald hebt.
Voor kleding op maat zijn de twee bekendste winkels Kleding Op Maat en Meer op maat. De koper kan in deze winkels kleding aan laten meten, om het een paar dagen later op te halen. Deze winkels maken ook passende werkkleding, zoals pakken, uniformen en overalls.
Voor de ruigere werkkleding is er de winkel Klederdracht der bezige leven. Hier is ook beschermende kleding, kleding voor een buitenleven en sportkleding te vinden.

Boekenwinkels

Boeken zijn de grootste bron van kennis, want er is natuurlijk geen internet in Magisch Nederland. Er worden veel werken verkocht in de boekwinkel van de Bicker Bibliotheek, maar ook bij de boekenketen Meer boeken. De beste tweedehands boeken zijn te vinden in de winkel Boeken van hand. Daarnaast is er op verschillende straathoeken het Letterlabyrinth te vinden. Dit zijn kleine boekwinkeltjes, waar ook kranten, tijdschriften en dat soort dingen worden verkocht.

Banken

Er zijn een aantal grotere banken in Magisch Nederland. Deze hebben allemaal hun hoofdkantoor en enkele filialen in Bicker zitten. Deze banken zijn: Bank van Magisch Nederland, MHB (Magische Handelsbank) en Kapitaal Magisch Nederland.

Overige winkels

De rest van het centrum is gevuld met zaken die je in iedere gezellige stad tegenkomt. Er zijn restaurants, herbergen, woon-, snoep-, speelgoed-, kruiden-, vis-, groente- en fruitwinkels, kappers, bakkers, slagers, makelaars, verzekeringsmaatschappijen, drogisten, galeries, schouwburgen, muziekzaken en souvenirwinkels.

Bicker met wijken
Andere faciliteiten

Zoals eerder al genoemd, zetelt  de regering van Magisch Nederland in het Centrum van Bicker. Elk Verenigd Ministerie heeft zijn eigen gebouw met een privé-aansluiting en een openbaar station van de Witte Waterweg. De laatste is speciaal voor bezoekers. Het administratieve hoofdkwartier van Combattantenbureau Magisch Nederland bevindt zich ook in het Centrum. De dagelijkse taken worden uitgevoerd in de Combattantenbureau's in de verschillende wijken. In het Centrum, Witterburgh en Wieverdal vind je ook de kantoren van de Stokmarkt, grote bedrijven en banken. Er zijn twee Staatshospitalen: Staatshospitaal Meer Genezing in de villawijk Bergendal en Staatshospitaal de Helpende Hand (Centrum) het grootste ziekenhuis van Magisch Nederland. In het Academiekwartier ligt het grootste park van Bicker: het Academiepark. Het is zo genoemd, omdat men vermoedt dat daar het eerste gebouw van de Academie der Toverkunsten zou hebben gestaan. In de wijk Alkanthout bevindt zich de begraafplaats Eeuwige Rust.
De gilden verblijven in het Gildenkwartier. Hier zijn diverse straten met gildehuizen. Daar zijn verschillende mensen verenigd om de belangen van hun beroep te behartigen. Dit is te vergelijken met de normale vakbonden.

Witte Waterweg en vervoer

Het grootste station van de Witte Waterweg in Magisch Nederland is Bicker Centraal in het Centrum. Vanaf hier kun je makkelijk naar elke andere grote of kleine stad, of naar een privéstation. Het is daarnaast ook mogelijk om naar een van de binnenstadse stations te gaan. Dit is een rondweg die eens in de vijf minuten wordt ingestart en over het hele rondje twintig minuten doet (inclusief in- en uitstappen).

De stations zijn als volgt: Bicker Centraal, Ministeriesplein, Staatshospitaal de Helpende Hand, Gildekwartier, Begraafplaats Eeuwige Rust, Wieverdal, Witterburgh, Oost-Bicker, Herderswijk, Kabouterkwartier, Academie-kwartier, Staatshospitaal Meer genezing, Academiepark, Bicker Centraal.

Verder verplaatst men zich meestal lopend, maar te paard, fiets of met een koets komt ook voor.

Zie ook De Witte Waterweg

Blijf op de hoogte van nieuwe evenementen

Wij publiceren regelmatig nieuwsbrieven waarin alles wat er leeft binnen de vereniging aan bod komt. Als je op de hoogte wil blijven van nieuwe ontwikkelingen en als eerst mee wil krijgen wat er wanneer georganiseerd gaat worden, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

Klik hier om je aan te melden!