Header

Bicker

Bicker

Bicker is de bruisende hoofdstad van Magisch Nederland. Met 49.000 inwoners is het ook de grootste stad van het land. Het ligt in een bossige omgeving, in het gebied dat voor normalen bekend staat als Nationaal Park Veluwezoom. Naast diverse winkels, parken, scholen staan er ook de hoofdkantoren van de Verenigde Ministeries en het hoofdkantoor van Combatantenbureau Magisch Nederland.
Bicker bestaat uit een aantal wijken. Deze zijn sterk afgebakend door waar de vroegere muren van de stad hebben gestaan en de wegen die naar die poorten leidde. In de buitenste cirkel zijn de wijken Terheijde, West-Bicker, Alkanthout, Wieverdal, Oost-bicker en Herderswijk. In de binnenste cirkel liggen het Kabouterkwartier, Academiekwartier, Bergendal, Gildenkwartier, Oostpoort en Witterburgh. In het midden ligt het Centrum.

Historie

De historie van Bicker reikt al eeuwen terug en bestond eerder dan Magisch Nederland. Er wordt gezegd dat de stad haar oorsprong heeft in de zeventiende eeuw. Vanwege de nabijheid van het eerste gebouw van de Academie der Toverkunsten groeide de stad sterk. Toen de stad ongeveer duizend inwoners had werd de eerste stadsmuur gebouwd. Deze muur was betoverd, zodat het voor normalen zou lijken alsof het bos gewoon doorliep en er geen stad was. Overblijfselen van deze muur zijn her en der nog te vinden in het centrum. Ongeveer honderd jaar later werd een nieuwe muur gebouwd, om meer ruimte te maken. Rond 1930 was ook hier geen ruimte meer en begon de bouw buiten deze muur. Vlak na de tweede wereldoorlog werd de huidige verdedigingslinie aangelegd, die nu voor het eerst alleen magisch was en niet meer fysiek.
Bicker heeft van alle steden het meest te verduren gehad van Lucentia. Zo zijn er huizen verwoest en gebouwen in de fik gezet. De dreiging hing in de lucht en werd alleen maar erger naarmate Lucentia agressiever werd. Sinds de verwoesting van de Bicker Bibliotheek was de avondklok ingevoerd. Deze is opgeheven zodra Lucentia zich over heeft gegeven.

Zie Geschiedenis van Magisch Nederland

Winkels

Het centrum van Bicker heeft een aantal winkelstraten. Natuurlijk zijn er ook winkels buiten het centrum, maar de winkelstraten in het centrum zijn bekender. Naast normale winkels is het ook mogelijk om uit te gaan in Bicker. Ook is de Bicker Bibliotheek weer operatief, maar helaas is de huidige collectie wel een stuk kleiner dan voor de verwoesting.

Toverstokwinkels

De meeste mensen zullen hun toverstokken kopen bij Toverstokmagazijn. Dit is de grootste winkel, wat betekent dat de meest geschikte toverstok hier eigenlijk altijd wel tussen zit. Het kan wel een tijd duren voordat de juiste stok wordt gevonden, vooral de eerste keer. Een sessie duurt meestal tussen een half uur en een uur. Tussen vier en vijf uur in de middag is het inloopuur, daarbuiten moet je een afspraak maken.

Als je geen zin hebt om te wachten kun je langs Grünwold Express gaan. Hier kan je gewoon naar binnen lopen en nog geen tien minuten later weer buiten staan met een nieuwe toverstok. Dit is sterk af te raden voor iedereen die niet precies weet wat voor soort toverstok bij hem of haar past, want een verkeerde toverstok kan de magie niet ten goede komen.

Om de perfecte toverstok te vinden kun je naar Grünwold Expert gaan. Hier zullen de medewerkers proberen de perfecte stok te vinden. Als deze niet in de voorraad ligt wordt deze gemaakt. De meest unieke stokken zijn hier te vinden en dat is te merken aan het prijskaartje. Daarentegen krijg je daar wel de perfecte stok voor.

Kledingwinkels

Er zijn genoeg kledingwinkels in de straten van Bicker. Voor de doordeweekse gewone kleding kun je altijd langsgaan bij H&H (Hansen en Hermans) of bij TK(ToverKleding). Hier hangen verschillende maten kleding in de rekken. Deze kun je passen en gelijk meenemen na het betalen.

Voor kleding op maat zijn de twee bekendste winkels Kleding Op Maat en Meer op maat. De koper kan in deze winkels kleding op maat laten maken, om het een paar dagen later op te halen. Deze winkels maken ook gepaste werkkleding, zoals pakken, uniformen en overalls.
Voor de ruigere werkkleding is er de winkel Klederdracht der bezige leven. Hier is ook beschermende kleding, kleding voor een buitenleven en sportkleding te vinden.

Boekenwinkels

Boeken zijn de grootste bron van kennis, want er is natuurlijk geen internet in Magisch Nederland. Er worden veel boeken verkocht in de boekwinkel van de Bicker Bibliotheek, maar ook bij de boekenketen bij Meer boeken. De beste tweedehands boeken zijn te vinden in de winkel Boeken van hand. Daarnaast is er op verschillende straathoeken het Letterlabyrinth te vinden. Dit zijn kleine boekwinkeltjes, waar ook kranten, tijdschriften en dat soort dingen worden verkocht.

Banken

Er zijn een aantal grotere banken in Magisch Nederland. Deze hebben allemaal hun hoofdkantoor in Bicker en enkele filialen in de stad zitten. Deze banken zijn: Bank van Magisch Nederland, MHB (Magische Handelsbank) en Kapitaal Magisch Nederland.

Overige winkels

De rest van het centrum is gevuld met dingen die je normaal ook in een gezellige stad zou tegenkomen. Zo zijn er restaurants, herbergen, woonwinkels, snoepwinkels, speelgoedwinkels, kruidenwinkels, kappers, bakkers, viswinkels, slagers, groente- en fruitwinkels, makelaars, verzekeringsmaatschappijen, drogisten, galeries, schouwburgen, muziekwinkels en souvenirwinkels.

Andere faciliteiten van de stad

In het Centrum staat voor elk Verenigd Ministerie een gebouw met privé-aansluiting op de Witte Waterweg, maar ieder gebouw heeft ook een openbaar station voor bezoekers. Het hoofdkwartier van Combatantenbureau Magisch Nederland bevindt zich ook in het Centrum, maar vanuit hier worden er geen dagelijkse taken uitgevoerd. Dit wordt uitgevoerd door de combatantenbureau’s die in elk stadsgebied wel te vinden is.
In het Centrum, Witterburgh en Wieverdal zijn ook de kantoren van grote bedrijven en banken te vinden.
In Bergendal staat Staatshospitaal Meer Genezing met daaromheen een villawijk. Aangrenzend op het Academiekwartier ligt het grootste park van Bicker: het Academiepark. Deze is zo genoemd, omdat wordt gedacht dat het eerste gebouw van de Academie der Toverkunsten op die plek zou hebben gestaan.
In het Centrum is het grootste ziekenhuis van Magisch Nederland te vinden: Staatshospitaal de Helpende Hand.
In de wijk Alkanthout ligt de begraafplaats Eeuwige Rust.
De gilden bevinden zich in het Gildenkwartier. Dit zijn een aantal straten waar gildehuizen staan. Verschillende mensen zijn op deze manier verenigd om de belangen van hun beroep te behartigen. Dit is te vergelijken met de normale vakbonden.
Daarnaast heeft Bicker de stokmarkt en een meer.

De Witte Waterweg en vervoer

Het grootste station van Magisch Nederland is Bicker Centraal in het centrum. Vanaf hier kun je makkelijk naar een andere grote stad, een kleine stad of privéstation. Het is daarnaast ook mogelijk om naar een van de binnenstadse stations te gaan. Dit is een rondweg die eens in de vijf minuten wordt ingestart en over het hele rondje twintig minuten duurt (inclusief in- en uitstappen). De stations zijn als volgt: Bicker centraal, Ministeriesplein, Staatshospitaal de Helpende Hand, Gildekwartier, Begraafplaats Eeuwige Rust, Wieverdal, Witterburgh, Oost-Bicker, Herderswijk, Kabouterkwartier, Academie-kwartier, Staatshospitaal Meer genezing, Academiepark, Bicker Centraal.

Verder vervoer wordt meestal lopend gedaan, maar te paard, fiets of met een koets komt ook voor.

Zie De Witte Waterweg